Учора Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко провела зустріч із представниками Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Генеральним директором з консульських та безпекових питань Міністерства закордонних справ Філіпом Бартоном і Заступником національного радника з питань безпеки Крістіаном Тернером.

 

 

Ірина Геращенко висловила співчуття у зв’язку з терактом у Манчестері, який стався 22 травня. «Україна як ніхто розуміє, що таке загибель бідних громадян, дітей. У ці дні наші серця були з британським народом», — сказала вона.


Перший заступник Голови Верховної Ради заявила, що Україна і всі інститути влади готові посилити двосторонній діалог у боротьбі з тероризмом, із кібертероризмом, у тому числі в парламентському секторі.


«Ми дуже уважно слідкуємо за парламентською виборчою кампанією в Британії. Розуміємо, наскільки вона важлива, тому що новому уряду, парламенту доведеться організовувати референдум Brexіt. Ми щиро бажаємо, щоб усе пройшло так, як це бачить британське суспільство», — зазначила Ірина Геращенко.


Вона висловила сподівання, що після закінчення виборчої кампанії в Британії активізується міжпарламентський діалог. «Це буде дуже важливо, в тому числі в безпековій сфері», — наголосила Перший заступник Голови Верховної Ради.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.