Дорогі друзі!

Щиро вітаю з Днем міста!

У всі часи ваш чарівний край гомінких струмків, віковічних смерекових та букових пралісів, величних кам’яних скель та печер, мінеральних джерел та цілющого гірського повітря щедро дарував здоров’я та наснагу, надихав на творчий пошук.

Із цією землею пов’язані імена видатних діячів української культури: Івана Франка, Юрія Федьковича, Лесі Українки, Корнелія Устияновича, Марко Вовчок, Ольги Кобилянської, Василя Стефаника, Гната Хоткевича. Вижниця є батьківщиною народного артиста України Назарія Яремчука, тут зародилися вокально-інструментальний ансамбль «Смерічка» та фольклорно-танцювальний ансамбль «Смеречина», розпочинав творчу кар’єру Василь Зінкевич та багато інших відомих діячів мистецтв.

Ваше місто славиться й розвинутою туристично-рекреаційною галуззю, виробництвом екологічно чистих продуктів, меблів, сувенірів, дерев’яних іграшок. Тут плекають та примножують секрети художньої обробки дерева та металу, ювелірної справи, вишивки та ткацтва, виготовлення сучасного одягу на основі народних зразків.

Вірю, що в майбутньому ваше місто і надалі розвиватиметься та стане ще гарнішим, а прийдешні покоління жителів дбайливо зберігатимуть національний дух, натхненно працюватимуть заради процвітання та слави рідного краю.

Цього святкового дня, шановні містяни, прийміть слова моєї глибокої поваги та щирої вдячності за все те добре, що ви зробили і робите для рідного міста. Бажаю всім вам миру, достатку і злагоди, мудрості і натхнення, щасливої долі і міцного здоров’я. Хай кожен наступний день буде зігрітий добром і теплом, повагою та розумінням рідних та близьких!

Голова Верховної Ради України
Андрій ПАРУБІЙ.