Футбол. Ліга чемпіонів-2016/2017. Фінальний матч. 3 червня.
«Ювентус» (Італія, Турин) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 1:4. Голи: Роналду, 20, 64, Манджукич, 27, Каземіро, 61, Асенсіо, 90.
«Ювентус»: Буффон, Барцальї (Куадрадо, 66), Бонуччі, К’єлліні, Алвес, П’янич (Маркізіо, 71), Гедіра, Сандро, Дібала (Леміна, 78), Ігуаїн, Манджукич. Тренер — Массіміліано Аллегрі.
«Реал»: Навас, Карвагаль, Рамос, Варан, Марсело, Кроос (Мората, 89), Каземіро, Модрич, Іско (Асенсіо, 82), Бензема (Бейл, 77), Роналду. Тренер — Зінедін Зідан.
Вилучено Куадрадо, 84 (друге попередження).
Рефері — Фелікс Бриг (Німеччина).
Кардіфф (Велика Британія, Вельс). Стадіон «Національний». 65 842 глядачі. 16 градусів.
Тепер в активі мадридського «Реалу» — дюжина перемог у турнірі Ліга чемпіонів / Кубок європейських чемпіонів! Королівський клуб — перший, кому вдалося здобути приз двічі поспіль. Кріштіану Роналду, котрий відправив два м’ячі у ворота «Ювентусу», — перший, кому вдалося забити в трьох фіналах Ліги чемпіонів.

***

Напевно, багато хто в цьому фіналі вболівав за «Ювентус». А точніше — за воротаря Буффона, якому симпатизують безліч фанатів футболу незалежно від клубних уподобань. Але матч показав, що ми переживаємо епоху домінування «Реалу». Причому мадридцям вдалося домогтися того, чого не змогла зробити «Барселона», яка теж певний час тому верховодила в Європі.
«Реал» нині у неймовірній формі. Хоча ця зустріч складалася для нього не дуже просто. Принаймні її перша половина. Почав поєдинок активніше «Ювентус», створював моменти, але примудрився пропустити. Знову захопив ініціативу і досить швидко відігрався.
Суперникам вдалося зберегти рівновагу  до перерви, тримаючи всіх у напруженні. У другому таймі «Реал» поступово почав нарощувати перевагу. Натомість «Ювентус» втрачав чіпкість і свіжість. Аллегрі явно зволікав із ухваленням важливих рішень. Зрештою, він так нічого не зробив, і мадридці буквально за три хвилини забили двічі, фактично вирішивши цим епізодом долю протистояння.
Якийсь час «Ювентусу» знадобився для того, щоб оговтатися. А коли це йому начебто вдалося, залишився в меншості. Не минулося без підступності Рамоса, який продемонстрував акторські дива, прикинувшись смертельно пораненим від легкого дотику Куадрадо. Трюк симулянта вдався. І гравець «Ювентусу» побачив червону картку.
До честі італійського клубу він навіть у меншості атакував, мав моменти, але отримав четвертий м’яч, на тому і заспокоївся. З фіналами Ліги чемпіонів у туринців явно не складається. У семи — п’ять поразок. Отака вона гірка доля «старої сеньйори».