Футбол. Київ, Бориспіль. XІV Меморіал Валерія Лобановського. 6 червня. Півфінали.


Україна — Чорногорія. 2:1. Голи: Цмілянич, 6, Гуцуляк, 9, Зінченко, 18.


Україна: Каневцев, Лук’янчук (Щебетун, 82), Осман, Брюхов, Кирюханцев, Швед (Збунь, 46), Вачіберадзе (Чеберко, 65), Вакулко, Зінченко, Гуцуляк (Кочергін, 46), Лучкевич. Тренер — Олександр Головко.


Чорногорія: Матія Шаркич, Рашо (Філіпович, 65, Дрінчич, 81), Андрія Вукчевич, Аземович, Джурічкович (Лончар, 65), Цмілянич (Вукчевич, 74), Олівер Шаркич (Вукотич, 65), Грівич, Петрович (Камай, 46), Перович (Крштович, 46), Которац. Тренер — Зоран Філіпович.


Вилучено Зінченка, 90+5.


Рефері — Євген Арановський.


Київ. Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського.


Господарі пропустили швидкий гол. Але не знітилися, не запанікували, навпаки — почали діяти зібрано і гостро на добрих швидкостях. І через три хвилини зрівняли рахунок. А в середині тайму півоборонець нідерландського ПСВ Олександр Зінченко, котрий належить «Манчестер Сіті» (Англія), красивим ударом вивів українців уперед.


На жаль, уже в доданий час Зінченка вилучили з поля за удар суперника в обличчя.


Після перерви жодній з команд забити не вдалося. Україна втримала переможний рахунок і вийшла до фіналу.


А першим фіналістом турніру стала збірна Фінляндії. На стадіоні «Колос» у Борисполі вона змогла вирвати перемогу в матчі зі Словенією (1:0), забивши переможний гол на третій доданій рефері хвилині до основного часу зустрічі. Відзначився Калламан.


***


Отже, сьогодні в матчі за третє місце о 15:00 в Борисполі зустрінуться збірні Чорногорії та Словенії. А головний приз турніру на стадіоні «Динамо» імені Лобановського розіграють футболісти України та Фінляндії. Початок матчу о 18:00.