Футбол. Контрольний матч національних збірних. 6 червня.


Україна — Мальта. 0:1. Гол: Зак Мускат, 14.


Україна: П’ятов, Морозюк (Соболь, 46), Кучер (Ордець, 46), Ракицький (Кривцов, 46), Матвієнко (Бутко, 46), Сидорчук (Малишев, 46), Степаненко (Шахов, 46), Ярмоленко (Коноплянка, 46), Коваленко (Шепелєв, 46), Малиновський (Циганков, 46), Селезньов (Бєсєдін, 45). Тренер — Андрій Шевченко.


Мальта: Гогг (Бонелло, 46), Крістенсен (Дейл Камільєрі, 67), Алекс Мускат (Бірман, 90+2), Еффіонг (Міфсуд, 70), Агіус, Райан Фенек (Бецціна, 82), Борг (Магрі, 90+2), Зак Мускат (Райан Камільєрі, 46), Фаайля (Зерафа, 56), Пізані, Шембрі (Гамбін, 61). Тренер — П’єтро Гедін.


Рефері — Александер Гаркам (Австрія).


Грац (Австрія). «Меркур-Арена».


Цей поєдинок жодного турнірного значення не мав. Це був суто контрольний матч, котрий був частиною плану підготовки збірної України до відбірної зустрічі до ЧС-2018 проти Фінляндії. Але будь-яка поразка, погодьтеся, радості не приносить. Особливо, якщо її завдав футбольний «карлик».


Українська команда тотально володіла ініціативою. Натомість мальтійці навіть і не думали серйозно контратакувати. Прикро, що різні склади збірної України, кожен у своїх таймах, створити справді щось небезпечне так і не спромоглися. За рахунок техніки пройти мальтійську оборону не вдавалося, а ефектних комбінацій наші футболісти, на жаль, не продемонстрували. Безрезультатними виявилися також їхні наміри атакувати флангами.


Фатальною для наших виявилася 14-та хвилина. Мальтійці вдало розіграли кутовий. Зака Муската загубили Кучер і Сидорчук, а той без перешкод влучно пробив головою.


Отже, маємо сенсаційну поразку від команди Мальти, яку українці зобов’язані були перегравати навіть третім складом. Це удар по амбіціях Шевченка і його асистентів. На жаль, ми стали свідками хаотичних дій оборони, не побачили осмислених атак. Тому тривожно на душі, коли починаєш думати про матч 11 червня проти Фінляндії в Тампере. Поєдинок у Граці оптимізму явно не додав...