У Верхній Сироватці, що під Сумами, з новою силою спалахнув «кадровий» скандал. Кілька місяців тому більшість місцевих жителів зібрала 1198 підписів за дострокове припинення повноважень голови сільради Алли Александрової. На переконання людей, саме з її вини не були використані 4 млн. грн., і через це два села у складі територіальної громади залишилися без газу. Очільницю сільради також звинувачували у неефективному та непрозорому використанні коштів, виділених на реконструкцію місцевого дитсадочка.


На зміну настроїв виборців відреагувала Соціал-демократична партія — колишня Партія простих людей, котра висувала А. Александрову кандидатом у сільські голови. Ця політична сила прийняла рішення відкликати своє подання. Рішенням сесії сільради керувати представницьким органом доручили депутату Олександру Гамалію. Однак колишня очільниця громади звернулася по захист до Феміди, і Сумський окружний адміністративний суд скасував рішення про дострокове припинення повноважень сільського голови. Тож у Верхній Сироватці нині — двовладдя.


Днями понад сотня місцевих жителів вийшли на мітинг та обліпили паркан біля сільради протестними плакатами. Вони вважають, що повернення А. Александрової у крісло голови нічого, окрім чергових негараздів, громаді не принесе. Тому у ситуації, що склалася, найбільш раціональний вихід — призначення у Верхній Сироватці Сумського району дострокових виборів сільського голови.

Сумська область.