Одеська територіальна виборча комісія позбавила мандата депутата Одеської міськради Сашу Боровика — у зв’язку із втратою ним громадянства України. Офіційно оголосять про виключення С. Боровика на сесії 14 червня.


Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав указ про прийняття в громадянство України громадянина Федеративної Республіки Німеччина Сашу Боровика 6 березня 2015 року. Оформляючи всі необхідні для отримання паспорта документи, Боровик зобов’язався протягом двох років вийти із громадянства Німеччини. Термін цей сплив на початку березня 2017 року. 29 квітня глава держави підписав указ про втрату С. Боровиком українського громадянства.


А колишній депутат Одеської міськради Саша Боровик звернувся до Вищого адміністративного суду Києва з апеляцією на рішення Президента Петра Порошенка про позбавлення його українського громадянства. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook. На думку Боровика, указ Президента має «винятково політичний мотив і вибірковий характер», а також порушує Конституцію.

Одеса.