У Рівному невідомі в масках обстріляли мікроавтобус з громадянами Республіки Білорусь.
Водія поранили з автоматичної вогнепальної зброї у передпліччя. Постраждали двоє жінок та дитина — у них розбиті брови та пошкоджені кінцівки.
Білоруси їхали до Яремчі на відпочинок. Коли їхній автомобіль під’їхав до блокпоста поблизу селища Городище Рівненського району, водій мікроавтобуса (він — громадянин Росії, але проживає в Білорусі) почув біля машини вибух та побачив, що до нього наближаються чоловіки в масках. Він вирішив розвернутися, бо подумав, що його хочуть пограбувати. Коли транспорт з пасажирами поїхав назад, невідомі почали стріляти з вогнепальної зброї по автомобілю.
— У мікроавтобусі було 19 громадян Республіки Білорусь, серед яких вісім жінок та двоє дітей, — розповів начальник УМВС України в Рівненській області полковник міліції Дмитро Лазарєв. — По лобовому склу автомобіля стріляли з автоматичної та мисливської зброї. Слідчо-оперативну групу озброєні особи не пустили. Водій перебуває у Рівненській обласній клінічній лікарні і вирішується питання про транспортування його до Білорусі для подальшого продовження лікування. Правоохоронці наразі спілкуються з потерпілими для детальнішого з’ясування обставин інциденту.
СЗГ УМВС України у Рівненській області.