Фракція Радикальної партії виступила категорично проти урядового проекту медичної реформи, який парламент ухвалив у першому читанні минулого тижня. Зокрема, політика обурило те, що ухвалювалися зміни до законодавства з грубими порушеннями закону, за допомогою «кнопкодавів» та «тушок».

 

Олег Ляшко запитав простих людей на полі, що вони думають про реформи влади, відповідь була незадовільною.

Фото прес-служби депутата.

«Влада не пропонує реальну реформу, а хоче за рахунок українців зменшити видатки на медичну сферу. Уряд змушує людей так само, як сьогодні, платити за все, але легально. Хіба це реформа? Хіба пенсіонери чи селяни зможуть заплатити за медичні послуги? Українці просто втратять право на отримання медичної допомоги. На нашу думку, реальна медична реформа — це запровадження обов’язкового та добровільного медичного страхування, щоб не люди, а держава фінансувала медицину», — зазначив Олег Ляшко.


Політик переконаний, що так само незаконно влада спробує протягнути і ринок землі.


«Якщо продати найдорожче — українську землю, то селяни залишаться і без землі, і без грошей, бо прийдуть латифундисти і транснаціональні корпорації, які не думатимуть про фермерів. Ми кістьми ляжемо, але не дамо роздерибанити землю і перетворити українців на жебраків!», — запевнив Ляшко.


Він наголошує: реформи на догоду МВФ трималися в таємниці саме тому, що вони суперечать інтересам українців. Зокрема, за його словами, метою пенсійної реформи є знищення пенсіонерів як класу.


«Незалежно від того, у скільки років людина вийде на пенсію, отримуватиме вона ті ж самі копійки, що і сьогодні. Пенсія залежить від внесків до Пенсійного фонду. Тож хочемо дати людям нормальні пенсії — треба піднімати зарплати. І замість того щоб піднімати пенсійний вік, влада повинна піднімати пенсії шляхом радикального збільшення зарплат», — наголосив Олег Ляшко. І додав, зволікати не потрібно — гроші на пенсії вже є у бюджеті.


«Уряд каже, що можливості для підвищення пенсій з’являться лише у жовтні. Не треба нас дурити! Гроші на підвищення пенсій вже є в Пенсійному фонді за рахунок підвищення мінімальної зарплати. А це додаткові 11 мільярдів гривень. Тому вже зараз треба підняти пенсії півмільйону людей, які отримують соціальну пенсію 947 гривень, та осучаснити пенсії людям із великим трудовим стажем. Люди, які пропрацювали все життя, не повинні отримувати подачки у вигляді субсидій чи безплатних ліків!», — акцентував увагу політик.