«Голос України» вже повідомляв, що за звільнення з посади ще в 2015 році керівника міського КП «Ритуал» вручено підозру міському голові Енергодара Павлу Музиці. Зроблено це публічно, під час сесії міськради, через те мало не всі українські інтернет-видання відгукнулися на подію. Нам вже доводилося говорити про те, що справа має вельми сумнівні судові перспективи з максимальним покаранням у вигляді штрафу, втім, прокурори, здається, лише на шоу з врученням підозри не зупинилися. І ось чергова новина з Енергодара: міський суд відмовив прокуратурі і не став арештовувати Павла Музику, обмежившись його особистою порукою.


А ось колишньому секретарю сільської ради з передмістя Запоріжжя в цьому плані поталанило менше. Банальні місцеві передвиборчі чвари (в селі Наталівка у рамках децентралізації проводилися вибори нового керівництва об’єднаної громади) закінчилися спочатку порушенням кримінальної справи стосовно одного із кандидатів, а після виборів — і судом. Який на початку місяця визначився з утриманням під вартою згаданої жінки-секретаря сільради. Статті, які їй інкримінуються, важкі: ч. 1 ст. 109 («Дії, спрямовані на захоплення державної влади»), ч.1 ст. 353 («Привласнення владних повноважень»), ч. ч. 1,4 ст. 358 («Підробка офіційного документа і його використання»), ч.3 ст. 190 («Замах на заволодіння чужим майном шляхом обману у великому розмірі»), ст. 356 УК України («Самоправство»).


Апеляційний суд Запорізької області залишив згадану жінку під вартою. Тож традиційний для Запорізької області «палацовий переворот» (коли в тому ж Енергодарі міського голову можуть запросто відправити у відставку шляхом повної заміни складу цілих фракцій) у селі Наталівка не пройшов. На думку прокуратури, з достроковою відставкою сільського голови відбулося не все в рамках закону, а отже, і призначення секретаря на посаду в. о. голови теж. А це (читай вище) — ціла низка важких і дуже важких статей. Тепер секретар сільради — у СІЗО.


Запоріжжя.