Сьогодні завершується робочий візит делегації українських парламентаріїв до Грузії. До складу делегації входять народні депутати-члени Групи з міжпарламентських зв’язків з Грузією: Хвича Мепарішвілі, Дмитро Добродомов, Давид Макар’ян, Олег Купрієнко, Ярослав Маркевич.


У перший робочий день українська делегація провела окремі зустрічі зі Спікером Парламенту Грузії Іраклієм Кобахідзе та головою парламентського Комітету у закордонних справах Софією Кацаравою, а також з грузинськими парламентаріями, зокрема, представниками Комітету оборони та нацбезпеки та членами Групи дружби Грузія — Україна.


Сторони обговорили питання поглиблення міжпарламентського співробітництва. Значну увагу під час зустрічей було приділено питанням координації дій щодо реалізації євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України та Грузії, а також тісної взаємодії між членами постійних делегацій Верховної Ради України та Парламенту Грузії у рамках міжпарламентських організацій і міжнародних асамблей.


У ході розмови українські парламентарії висловили переконання, що традиційно дружні і стратегічно важливі відносини між Україною і Грузією й надалі розвиватимуться в атмосфері взаємної довіри і підтримки зусиль наших держав у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність в умовах російської агресії та окупації.


«В Україні високо цінують підтримку Грузією незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, її допомогу в психологічній реабілітації поранених українських військовослужбовців та оздоровленні дітей, які постраждали внаслідок бойових дій. Україна також шанує усіх грузинських героїв, які загинули на Майдані Незалежності у Києві та під час бойових дій у зоні АТО. Ми пам’ятаємо усіх їх поіменно», — зазначили парламентарії.


У свою чергу грузинська сторона подякувала українцям за послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності Грузії.


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

 


На знімку: народні депутати України, члени Групи з міжпарламентських зв’язків з Грузією Ярослав Маркевич, Хвича Мепарішвілі, Дмитро Добродомов (зліва направо), Надзвичайний і Повноважний Посол України в Грузії Ігор Долгов (другий ліворуч).


Фото Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.