За інформацією управління АПК ДніпроОДА, Дніпропетровська область посідає третє місце в країні за чисельністю поголів’я свиней та за обсягом виробництва м’яса, четверте — за поголів’ям птиці. Сьогодні регіон не лише повністю забезпечує потребу мешканців у продукції тваринництва, а й продає м’ясо в інші області та за кордон.
На Дніпропетровщині склалася позитивна ситуація з нарощуванням обсягів виробництва м’яса. За останній рік на 10 відсотків збільшилося поголів’я курей. Нині на одного жителя області припадає майже 10 голів птиці та 300 штук яєць.
Таємниця успіху — у запровадженні різноманітних інновацій. Так, наприклад, новітні технології освітлення та обігріву створюють сприятливий мікроклімат, а встановлення біогазових установок, які переробляють пташиний послід на електроенергію, слугує зниженню собівартості продукції.