Сьогодні у Верховній Раді відбулась зустріч зі Спеціальним представником Діючого голови ОБСЄ з гендерних питань Мелані Вервір за участі Першого заступника Голови Верховної Ради України Ірини Геращенко та народного депутата України Марії Іонової, котрі входять до МФО «Рівні можливості».

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, Спеціальний представник Діючого голови ОБСЄ з гендерних питань Мелані Вервір, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марія Іонова (справа наліво).

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.


Як повідомляється на сторінці МФО «Рівні можливості» у Фейсбуці, пані Посол відзначила успіхи українських парламентарок у впровадженні гендерної рівності, у збільшенні ролі жінок у політиці та посиленні їх впливу.
Ірина Геращенко окреслила ряд складних завдань, які необхідно виконати, і серед них ратифікація Стамбульської конвенції. «Внутрішньопарламентський діалог триває, ми шукаємо порозуміння, а також вивчаємо досвід Грузії та Польщі у цьому напрямку», — зазначила І. Геращенко. Крім того, вона зауважила, що «питання залучення жінок до миротворчих процесів та факти сексуальних домагань у зоні конфлікту потребують гучної публічної реакції на міжнародному рівні».


Марія Іонова перелічила пріоритети, що стоять на порядку денному у МФО «Рівні можливості»: Резолюція 1325 та реалізація Національного плану дій з її виконання, ратифікація Стамбульської конвенції, встановлення квот у партійних списках на рівні парламенту, дотримання рівних прав жінок та чоловіків у військовій галузі, вирішення проблеми торгівлі людьми та інші.


«Ми потребуємо більшої підтримки на міжнародному рівні, залученості моніторингових місій на території Донбасу та в Криму. На жаль, відбувається боротьба із наслідками, а не з причинами. Але я вірю, вихід є», — сказала Марія Іонова.


«Разом ми зможемо здійснити прогрес та досягти результатів», — зазначила наприкінці пані Вервір і подякувала вчергове за зусилля та роботу, за надану актуальну інформацію та поради щодо роботи місії ОБСЄ.