Ощадбанк встановив жорсткий ліміт видачі готівки через свої банкомати для власників платіжних карток, емітованих іншими фінансовими установами. Він становить лише п’ятсот гривень на одну особу протягом дня, повідомив начальник філії «Херсонське обласне управління АТ «Ощадбанк» Володимир Дубровський. Обмеження спричинені тим, що напередодні клієнти низки комерційних банків вигребли з їхніх банкоматів у Херсоні всі запаси готівки і чимдуж кинулися добувати гроші вже з банкоматів банку-партнера. А їх Ощадбанк має зберегти для власних клієнтів — адже черги біля автоматів для видачі готівки не поменшали.
На Херсонщині через Ощадбанк здійснюється значна частина соціальних виплат населенню області. Його послугами користується понад 42 тисячі пенсіонерів, у тому числі й військових, а також 7,5 тисячі отримувачів державної допомоги — матерів з маленькими дітьми та інвалідів. Утім, у фінансовій установі запевняють: належні їм кошти соціально вразливі клієнти отримують, як і раніше, щойно вони надходять.
Хоча Нацбанк України обіцяє зробити все можливе, щоби задовольнити попит на гроші, керівники фінустанов Херсонщини побоюються дефіциту готівки й надалі. Адже її ще треба транспортувати із столиці до «глибинки», а рух інкасаторських автомобілів по дорогах, перекритих кордонами та блокпостами, не гарантує безпеки збереження коштів. Тому далеко не кожна інкасаторська служба в таких умовах погоджується на виконання подібних замовлень.