Стрибки у воду. 15 червня на чемпіонаті Європи, який триває в Києві, збірна України здобула три медалі, дві з яких — золоті!

Спочатку дует Олександр Горшковозов (Луганськ) і Максим Долгов (Запоріжжя) переміг у синхроні на 10-метровій вишці. Для обох це перша перемога на європейському чемпіонаті за час їхніх виступів у парі. Як зізнався на прес-конференції Горшковозов, вони прагнули цього ще з 2009 року.

Горшковозов і Долгов перемогли з хорошим запасом, набравши в сумі шести спроб 431.28 бала. При цьому українці стали єдиними, хто виконав стрибок із коефіцієнтом складності 3.7. Самі спортсмени при цьому повідомили, що свої результати вони збираються поліпшувати до чемпіонату світу (відбуватиметься з 14 по 23 липня в Будапешті (Угорщина).

Через кілька годин після цієї події ще одне «золото» Україні принесла 26-річна Ганна Письменська з Вінниці. У змаганнях на 3-метровому трампліні вона захопила лідерство після першої спроби і довела справу до переможного кінця. Письменська вперше у своїй кар’єрі завоювала особисту медаль на чемпіонаті Європи, і одразу — найвищого ґатунку. Раніше вона тричі піднімалася на подіум у синхроні.

У цій самій дисципліні луганчанка Анастасія Недобега завоювала «бронзу». Три нагороди, здобуті цього щасливого дня, дали змогу збірній Україні вийти в лідери медального заліку. В активі наших було 7 медалей: 3 «золота», 2 «срібла» та 2 «бронзи». Другими йдуть стрибуни Великої Британії — 3 нагороди (2 золоті та бронзова). Третя позиція в команди Франції — дві відзнаки (золота і бронзова).