Про це заявив на брифінгу після Погоджувальної ради Голова Верховної Ради України Андрій Парубій. За його словами, законопроект про реінтеграцію Донбасу ще не зареєстрований у парламенті, а коли буде зареєстрований, буде пропозиція включити його до порядку денного, а потім має розглянути профільний комітет.

Глава парламенту не виключив, що цей законопроект може «викликати широку дискусію щодо механізмів та політичних перспектив». Для його доопрацювання в парламенті буде створено робочу групу. «Сподіваюсь, буде знайдено узгоджений варіант, після того зможемо провести дискусію щодо форми і змісту», — сказав А. Парубій. На запитання: «Хто є ініціатором такого законопроекту — Секретар РНБО О. Турчинов чи Президент?» Голова Верховної Ради А. Парубій відповів, що, наскільки йому відомо, в Секретаря РНБО та глави держави є спільна позиція з цього питання, і найближчим часом очікується внесення законопроекту до парламенту.
Голова Верховної Ради висловив сподівання, що лідер фракції «Самопоміч» Олег Березюк, котрий заявив про початок голодовки у зв’язку із ситуацією у Львові, швидко завершить її, бо тривають переговори за участі Кабінету Міністрів для вирішення проблем Львова.
Чи зможе парламент до кінця сесії переобрати ЦВК? А. Парубій відповів, що наразі не завершено політичні консультації. «Ставити це питання є небезпечним, оскільки воно передбачає спочатку відставку всіх членів ЦВК, а потім обрання нових, — сказав він. — Якщо пройдемо тільки половину питання — відставку членів ЦВК, а не набереться голосів для призначення нових членів ЦВК, утвориться юридичний вакуум».
Законопроект про пенсійну реформу також ще не внесено до парламенту,  повідомив А. Парубій.


Анна ШЕВЧЕНКО.