Віктор Бондар, група 
«Партія «Відродження»:

— Останні місяці багато розмов ведеться про чергові так звані важливі і популярні реформи, які нам пропонує влада — медичну, пенсійну, земельну та судову. Але пропоновані владою ініціативи не підтримуються. Водночас наша партія «Відродження» десятки разів наголошувала: на першому плані має бути економіка. Якщо зростатиме виробництво, промисловість, тоді будуть кошти, і ми зможемо вирішувати питання не за рахунок населення, економії коштів, соціальних скорочень, а за рахунок створення нових робочих місць, достойної заробітної плати та пенсій. Тож цілком логічно, що ми не підтримали владні ініціативи. Ми виступили категорично проти них. Проте протягом останнього місяця майже всі наші партійці по всій території країни відчувають шалений тиск. Наші звернення до правоохоронних органів залишаються майже без реакції. Тому ми вимушені заявити: якщо й надалі триватиме така тенденція, ми з трибуни виголошуватимемо прізвища всіх, хто тисне на наших депутатів.


Ірина Подоляк, 
фракція «Самопоміч»:

— Ми вимагаємо від уряду, Президента, РНБО виділення резервного полігона на час побудови сміттєпереробного заводу. А також виділення земельної ділянки, яка б відповідала державним будівельним нормам для нового полігона, а не так звані пропозиції, які не вартують навіть паперу, на якому написані. Минулого тижня я говорила з головою Львівської ОДА і питала, як дають собі раду районні центри, які довозили своє сміття на закрите Грибовицьке сміттєзвалище. Він відповів, що нормально, укладають угоди і вивозять сміття. Це ще один доказ, що є політична маніпуляція і тиск не приймати тверді побутові відходи лише зі Львова. Політика упокорення опонентів має два наслідки: протест і рабство. Львів’яни, як і всі українці, рабами не будуть!


Сергій Соболєв, 
фракція «Батьківщина»:

— Такого рівня політичного безумства, коли готові утопити в смітті цілі міста, включаючи пам’ятку ЮНЕСКО — Львів, не пам’ятаю за жоден рік представницької і законодавчої влади парламенту. За Тимошенко такі питання вирішувалися дуже просто. Коли у Львові не було води, і вона подавалася по графіку, за рік було створено урядову комісію, і нині Львів має воду постійно. Бо була пряма співпраця прем’єра Тимошенко і міського голови. А чим нині займаються прем’єр і Президент? ...Час політичних репресій, який почався проти представників реальної опозиції, — це приклад того, як нинішня влада продовжує політику Януковича.


Сергій Лабазюк, група 
«Воля народу»:

— Минулої неділі вся країна вітала медиків з професійним святом. Було сказано багато хороших слів, але не слів чекають наші медики, а рішучих дій і змін на краще... Державна політика у сфері охорони здоров’я до останнього часу не витримувала критики. Депутатська група «Воля народу» підтримує твердість, з якою уряд та міністерство підходять сьогодні до проведення медичної реформи. Це той віз, який вже давно потрібно було зрушити з місця. Саме тому наша група дала свої голоси за урядову ініціативу. Голоси ми дали авансом, ми абсолютно не сприймаємо низький рівень підготовки документа до першого читання. У зв’язку з цим наша група підготувала низку пропозицій та вважає їх критично необхідними для дієздатності реформи загалом. Ми вимагаємо, щоб наші поправки та пропозиції були враховані.


Юрій Бойко, фракція 
«Опозиційний блок»:

— У людей складається чітке відчуття, що влада хоче їх знищити. Оцінюючи роботу парламенту та уряду, необхідно виходити із загальносвітових критеріїв, до яких належить валовий продукт країни, макроекономічна стабільність, інвестиції в національну економіку, інфляція тощо. Всі ці показники свідчать про глибоку кризу економіки в нашій країні. Однак ми так і не побачили ані звіту уряду, ані плану виходу з кризи. Чимало законопроектів, які розглядаються в залі, сприяють ще більшому протистоянню в суспільстві. Ми категорично проти кулуарних спроб переглянути Мінські угоди.


Олег Ляшко, фракція 
«Радикальна партія»:

— Уряд запланував підвищення мінімальної зарплати в наступному році «аж» на 500 гривень. Але єдина реальна можливість подолати бідність і вийти з кризи — це створення нових робочих місць і радикальне підвищення зарплат і пенсій. Натомість влада пропонує так звані реформи — медичну, пенсійну та земельну. Усі вони прописані в меморандумі із МВФ і не потрібні українцям, а тільки владі для того, щоб отримати черговий кредит. Наша команда є в опозиції до влади. Ми залізним форпостом стоятимемо на сторожі інтересів українських громадян і не дамо провести реформи, внаслідок яких українці втратять землю, залишаться без пенсій та можливості отримати медичне обслуговування.


Ірина Луценко, фракція 
«Блок Петра Порошенка»:

— Маємо дивну ситуацію, коли тема сміття показала момент істини. Однією із перших наших реформ у цій каденції стала децентралізація, внаслідок якої 80 відсотків зібраних коштів залишаються у місцевих бюджетах. Місцева влада й несе відповідальність за ці кошти. Протягом 2016 року на Львівщині на депозитах накопичилося 700 мільйонів гривень. Чому ці гроші не витрачаються на зведення сміттєспалювальних заводів? Чому однопартієць львівського міського голови вирішив голодувати саме в той момент, коли Президент виїхав з країни? Це означає, що очільник міста не може виконувати свої обов’язки! Тому вимагаємо, щоб Андрій Садовий відзвітував на засіданні профільного комітету. Адже місто має достатньо коштів, щоб із зони екологічної катастрофи перетворитися на процвітаючий туристичний центр.


Максим Бурбак, 
фракція «Народний фронт»:

— Представники Комітету з питань національної безпеки й оборони відвідали інженерні споруди на ділянці кордону в Харківській області. Висновок єдиний — проект «Європейський вал» виконується на високому рівні. Всього треба обладнати три тисячі кілометрів, середня ціна повного облаштування одного кілометра становить 2,7 мільйона гривень. Але це будівництво не фінансується повноцінно. Із запланованих 200 мільйонів із бюджету надійшло фактично тільки 30 мільйонів. Окрім цього, ми домагатимемося виділення ще 500 мільйонів гривень із коштів, конфіскованих із рахунків оточення Януковича. 


Заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд:
— Хочу звернутися до Президента, прем’єра, депутатів коаліції, до тих, хто сьогодні знецінює вчинок Олега Березюка. Ви знецінюєте його, бо вам важко оцінити вчинок гідності, оскільки вам бракує власної. Ви знецінюєте від страху і безпорадності. Бо знаєте, що брешете, але не можете зізнатися про це людям. Ви брешете з того моменту, як обіцяли жити по-новому, а насправді осідлали старі схеми... Львів це лише приклад опору цій брехні і вашому свавіллю. Один маленький приклад. Я хочу підтримати Олега Березюка і приєднаюся до нього, буду поруч із ним, буду голодувати для того, щоб спробувати захистити людей від вашого свавілля. Це мій вибір як людини, а львів’янам я раджу об’єднати зусилля і звернутися до Президента з вимогою звільнити голову Львівської ОДА, який видавав злочинні накази, принижуючи гідність львів’ян.