Позавчора правоохоронці затримали на хабарі в 200 тисяч доларів охоронця народного депутата Борислава Розенблата. Про це повідомили вчора на брифінгу керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький (на знімку праворуч) та керівник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник (на знімку ліворуч). За їхніми словами, йдеться про внесення за хабарі змін до законодавства щодо видобутку бурштину. Загалом у цій справі шістьом особам повідомлено про підозру: двом охоронцям народного депутата, помічнику, трьом представникам об’єднання «Депутатський контроль».

За словами Н. Холодницькорго, депутати отримували грошові кошти від представника підприємства—нерезидента України, який вийшов на обранців для налагодження видобутку бурштину, до того ж запропонувавши змінити Податковий та Митний кодекси. 
Подання стосовно зняття депутатського імунітету з народних депутатів скеровані Генеральному прокурору. «Сподіваюся, що Генеральний прокурор оперативно відреагує на ці листи і направить подання до Верховної Ради», — підсумував Н. Холодницький.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua

ПОЗИЦІЯ

Народний депутат Борислав Розенблат (БПП) пов’язує провокацію із передачею сумки з грошима його охоронцю із своєю боротьбою з незаконним видобутком бурштину.
«Стосовно ситуації із затриманням мого охоронця представниками НАБУ. Його звинувачують у тому, що він буцімто отримав 200 тисяч доларів. Йому всунули якусь сумку і сказали передати мені. Потім з’явилися представники НАБУ. Моя позиція така — це провокація. До того ж планувалася вона давно. Видно, що хтось сумлінно працює над тим, щоб дискредитувати мене. Спочатку хотіли звинуватити в тому, що я не плачу податки, але не знайшли доказів, тепер ось це. Але все починається з того, що я займаюся викриттям незаконного видобутку бурштину. І я пов’язую цю справу виключно з цим питанням. Це звичайна помста», — заявив він журналістам у парламенті.
Обранець зазначив також, що ніколи не мав стосунку до бурштинового бізнесу, натомість підготував та подав до Верховної Ради проект закону про легалізацію видобутку цього каменю.