Футбол. Серйозні зміни чекають на професіональні та аматорські змагання в нашій країні. Причому — вже з сезону 2018/2019 років. За словами очільника національної федерації Андрія Павелка, ФФУ, УПЛ та ПФЛ, а також один із партнерів федерації створять робочу групу, яка до 1 січня розробить регламентні документи для вказаних вище змагань.
Згідно із затвердженим проектом, чемпіонат серед аматорських команд стане напівпрофесіональною національною футбольною лігою — турніром із можливістю залучення професіональних гравців. Прем’єр-ліга і Перша ліга трансформуються в єдине ціле, а з Другої ліги і оновлених аматорських змагань буде зроблено змішаний чемпіонат, розділений на чотири зони за географічним принципом.
Як зазначив президент ФФУ, національна асоціація пролонгує договори з УПЛ та ПФЛ ще на рік, щоб протягом цього часу запустити таку реформу, яка дала б змогу розробити довгострокову маркетингову стратегію для залучення коштів в український професіональний футбол.
А вже з сезону 2017/2018 років усі етапи розіграшу Кубка країни проводитимуться виключно під егідою Федерації футболу України.