Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко у складі української делегації на чолі з Президентом України Петром Порошенком перебуває з робочим візитом у Сполучених Штатах Америки.

 

Держсекретар США Рекс Тіллерсон, Перший заступник 
Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко 

(на передньому плані).


Зокрема, наша делегація провела зустріч із Державним секретарем США Рексом Тіллерсоном. Як повідомляє Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook, ключові теми зустрічі — безпека на Донбасі, Крим, санкції проти Російської Федерації.
Напередодні саміту «Великої двадцятки», який відбудеться у Німеччині сьомого-восьмого липня, сторони скоординували позиції щодо безпекової ситуації на сході України.
У свою чергу Рекс Тіллерсон підтвердив збереження санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

За інформацією прес-служби Президента України, сторони також обговорили питання визволення українських заручників та погодилися, що це питання має бути вирішено у максимально швидкий спосіб. Крім того, під час зустрічі сторони зачепили питання надання оборонної зброї для України, посилення інвестиційного і торговельно-економічного співробітництва України та США, інституціоналізації двосторонньої співпраці у безпековій сфері.
Рекс Тіллерсон підтвердив готовність США сприяти мирному врегулюванню ситуації на Донбасі.
Петро Порошенко запросив Рекса Тіллерсона здійснити візит в Україну.


Фото зі сторінки Ірини Геращенко у Фейсбуці.