Дорогі друзі!

Сердечно вітаю з 80-річчям уславленого ансамблю.

Яскрава і самобутня його історія бере початок з червня 1937 року, коли балетмейстери Павло Вірський та Микола Болотов уперше в Україні об’єднали навколо себе подвижників народного танцю. Відтоді ваше мистецтво стало національною гордістю українського народу, діставши міжнародне визнання.

І нині високопрофесійний творчий колектив, очолюваний Героєм України, народним артистом України, лауреатом Державної премії України імені Т. Шевченка Мирославом Вантухом, як посол миру, що відкрив Україну вже для більш як 80 країн світу, продовжує пропагувати українське хореографічне мистецтво, достойно презентуючи національний культурний продукт на світовій арені.

Великі вдячність і шана кожному учаснику колективу за вашу тяжку й натхненну працю. Дивовижною і чарівною мовою танцю ви розкриваєте світові українську душу, історію і сучасність нашого народу, його побут і традиції, виховуєте найкращі людські якості, почуття патріотизму, гідності й гордості за країну, пробуджуєте державницьку самосвідомість.

Бажаю славетному ансамблю і надалі бути взірцем народної хореографії України, яскравим самоцвітом серед невичерпних скарбів українського мистецтва.

Гучних вам аншлагів, бурхливих оплесків, любові й прихильності глядачів, здоров’я, добробуту, миру і злагоди!

Голова
Верховної Ради України
Андрій ПАРУБІЙ.