Днями в гостях у прикордонників відділу «Хутір-Михайлівський», що на Сумщині, побували учні молодших класів Дружбівської загальноосвітньої школи № 1. Їм показали приміщення, де охоронці рубежів живуть та проводять дозвілля, і розповіли про специфіку прикордонної служби, адже це фактично один із північних форпостів України.

 

Школярі в гостях у прикордонників

 

Найбільше зацікавила дітей робота кінологів та їх чотирилапих помічників. Собаки легко знаходили навчальні закладки вибухівки, зброї та наркотичних речовин.
Після цього, звичайно, перейшли до зброї. Як її збирати та розбирати, у яких випадках застосовувати, школярам розповів та показав майор Олександр Корнієнко — заступник начальника відділу прикордонної служби «Хутір-Михайлівський». Щасливчики потримали зброю в руках та приміряли на себе військове спорядження.
У гостях у прикордонників лише останнім часом побувало не менше півсотні дружбівських школярів. Охоронці рубежів сподіваються, що багато хто з дітей, коли стануть дорослими, оберуть для себе професію захисника Вітчизни. Населений пункт кілька десятиріч тому назвали «Дружбою» на честь відносин між трьома народами — українським, білоруським та російським. На жаль, нині це вже не актуально, бо натомість доводиться захищатися від агресивної сусідньої держави.
Біля залізничного вокзалу у Дружбі стоїть пам’ятник Богдану Хмельницькому. Гетьман застережливо показує гострозубою булавою у бік Москви, і сьогодні цей жест видається символічним.


Фото надане прес-службою Сумського прикордонного загону.