Легка атлетика. Лілль (Франція). Командний чемпіонат Європи. 23—25 червня.
Досвідчений Сергій Смелик виграв 200-метрівку заключного дня змагань. У фінал українець пробився з другим результатом, поступившись 0,42 секунди греку Лікургосу-Стефаносу Тсаконасу, але у вирішальному забігу Смелик показав свій найкращий результат сезону — 20,53, на 0,04 випередивши срібного призера минулорічного чемпіонату Європи в естафеті 4 х 100 француза Мікаелья-Меба Зезе і на 0,06 — Тсаконаса.
У результаті Смелик єдиним у чоловічій команді зумів принести збірній України максимальну кількість очок — 11 за «золото» в своєму виді. При цьому саме його ривок на заключному етапі естафети 4 х 100 м приніс Україні четверте місце і залікові очки.
Єдину золоту нагороду жіночої команди здобула Ольга Ляхова, яка показала найкращий час у 800-метрівці. Але варто зазначити, що наші чудові дівчата завоювали ще три срібні і п’ять бронзових медалей!
«Срібло» виграли Ольга Земляк (400 м), Юлія Шматенко (5000 м), естафетна команда 4 х 400 м (Катерина Климюк, Ольга Ляхова, Анастасія Бризгіна, Ольга Земляк).
Бронзові відзнаки вибороли Альона Шамотіна в метанні молота з особистим рекордом — 70.02, Олена Колесниченко (400 м), Марина Бех (довжина), Наталія Прищепа в бігу на 1500 м, Анна Плотіцина на дистанції 100 м з бар’єрами, жіноча естафетна команда 4 х 100 м (Олеся Повх, Христина Стуй, Яна Качур, Єлизавета Бризгіна).
У підсумку збірна України посіла поважне шосте місце з одинадцяти (вище нас опинилися Німеччина, Польща, Франція, Велика Британія, Іспанія) і залишилася в Суперлізі. В свою чергу Білорусь, Нідерланди і дискваліфікована Росія залишать вищий дивізіон, а Швеція, Фінляндія і Швейцарія займуть їхні місця, вигравши боротьбу в Першій лізі.

Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.