Голова Верховної Ради України Андрій Парубій про  два з половиною роки діяльності парламенту VIII скликання.

(Більше фото тут — www.golos.com.ua)

Серед головних досягнень парламенту за цей період Парубій назвав те, що запрацювала угода про Асоціацію, отримання безвізового режиму з країнами ЄС. А також поступ на шляху реформ. «Уже ніщо, ніяка сила не зможе розвернути Україну назад на Схід, до Москви. Майбутнє нашої держави лише на дорозі, яка веде на Захід», - наголосив Парубій.

Голова Верховної Ради також відзначив, що "парламент, як парламент воюючої країни, вистояв і працює".

За його словами, за 2,5 роки роботи ВРУ було ухвалено 724 закони та 1379 постанов, з них 339 законів та 591 постанова – за останній рік. Ключовими пріоритетами у законодавчій роботі були питання нацбезпеки та оборони.

Парубій також назвав серед пріоритетів діяльності парламенту восьмого скликання ухвалення антикорупційного законодавства, курс на вступ до НАТО, євроінтеграцію, енергетичну політику та енергетичну безпеку, міжрегіональну співпрацю, ухвалення ПАРЄ резолюцій, якими визнається факт російської агресії у Криму та на Донбасі, проведення судової реформи, реформування правоохоронних органів, декомунізацію, закони про україномовні квоти на телебаченні та радіо, закон про підтримку українського кіноматографа, про роздержавлення ЗМІ, дерегулацію у всіх сферах економіки, реформування українського парламенту, спрямована на його відкритість.

«Безвіз та угода про Асоціацію – велике спільне досягнення української влади та українського суспільства», - сказав Парубій.

Голос України