Наступного пленарного тижня, у четвер, 13 липня, Верховна Рада може розглянути подання Генерального прокурора України щодо зняття недоторканності з п‘ятьох народних депутатів України. Про це заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на прес-конференції з нагоди «екватору» (двох з половиною років) роботи парламенту восьмого скликання.

(Більше фото тут — www.golos.com.ua)

«По часу і по Регламенту ми встигаємо винести це питання у четвер наступного пленарного тижня», - сказав Парубій.

При цьому він нагадав, що за Регламентом дається 20 днів для розгляду питання про зняття депутатського імунітету. Протягом п‘яти днів депутати мають змогу аргументувати свою позицію, дати пояснення, і 20 днів відведено регламентному комітету.

Водночас Голова Верховної Ради наголосив на потребі чітко дотримуватися процедури та норм Регламенту.

«Порушення процедури може призвести до цього, що рішення про скасування недоторканності з народного депутата може бути оскаржене у суді, і такі приклади вже були», - сказав Парубій.

21 червня до Регламентного комітету ВР було передано подання Генерального прокурора України щодо позбавлення недоторканності з п‘ятьох народних депутатів України - Євгена Дейдея, Андрія Лозового, Олеся Довгого, Максима Полякова і Борислава Розенблата.

Голос України