Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час зустрічі з очільником Європейської Комісії «За демократію через право» Джанні Букіккіо  подякував за підтримку, яку Україна отримує від Венеціанської комісії. «Більшість реформ проходить вашу експертизу, — підкреслив глава парламенту. — Для нас важлива така оцінка, оскільки маємо великі плани на втілення змін практично в усіх сферах». А. Парубій також наголосив, що цінує позицію з приводу територіальної цілісності України та оцінки результатів референдуму в Криму.

 

Голова офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг, Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо.


Учасники зустрічі обговорили окремі напрями реформування українського законодавства, закону про Конституційний Суд, реформу виборчого законодавства, Верховної Ради та процедурні питання. «Дуже розраховую, що й надалі щільно і плідно співпрацюватимемо», — сказав Голова Верховної Ради.
Своєю чергою Джанні Букіккіо зазначив: представляючи щорічний звіт роботи Венеціанської комісії, багато говорив про нашу країну. «Співробітництво між Україною і Венеціанською комісією — це історія успіху», — наголосив він і висловив сподівання на активізацію співпраці з українським парламентом.

Голова Верховної Ради поінформував, що напрацювання, які стосуються судової реформи, системно імплементуються. «Це непростий процес, який викликає багато дискусій, — водночас ми дуже рішучі у впровадженні змін», — наголосив він, додавши, що вже ухвалено закон про Вищу раду правосуддя, в першому читанні — законопроект про Конституційний Суд. А. Парубій висловив сподівання, що наступного пленарного тижня цей документ розглянуть у другому читанні та в цілому. У контексті проведення судової реформи важливими, за його словами, є також зміни до Трудового кодексу.

Серед першочергових дій парламенту — прийняття закону про Конституційний Суд, проведення реформи освіти, пенсійної та медичної реформ, наголосив глава парламенту. «Плани у нас глобальні. Але маємо багато дедлайнів, тому потрібно прискорювати розгляд важливих законопроектів, ураховуючи, однак, необхідність суспільного обговорення та гарячі дебати в Раді», — додав він.

Дж. Букіккіо підкреслив, що Венеціанська комісія схвалює всі ініціативи, які покращують внутрішній клімат в Україні та реформують парламент. «Ми виступаємо за більшу ефективність роботи Верховної Ради, за спрощення процесу ухвалення рішень», — сказав він і висловив сподівання, що розгляд низки законопроектів, наданих українським законодавчим органом, Венеціанська комісія може завершити до кінця вересня поточного року.


За повідомленням 
прес-служби апарату 
Верховної Ради України.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua