Веслування (на байдарках і каное). Белград (Сербія). Чемпіонат Європи серед молоді та юніорів. 900 учасників із 26 країн. Україну представляли 39 спортсменів.
Наші веслувальники вибороли 12 нагород, вісім з яких — золоті. Повний комплект відзнак у каноїстів Юрія Вандюка та Андрія Рибачка. На каное-двійці вони здобули «срібло» у заїзді на 500 м та «бронзу» на вдвічі довшій дистанції. Нарешті разом з Артемом Баладіним та Олегом Боровиком, у складі каное-четвірки, Вандюк та Рибачок виграли дистанцію 500 м.
Найшвидшою на дистанції 200 м стала байдарка-двійка наших співвітчизників у складі Івана Семикіна та Кирила Черноморова. Семикін також фінішував третім у фінальному заїзді байдарок-одиночок на 200 м.
Володарем двох найвищих нагород став байдарочник Олег Кухарик. Він здобув перемоги на дистанціях 500 м і 1000 м. Чемпіонські титули в одиночних заїздах також здобули байдарочник Дмитро Даніленко на 500 м і каноїст Денис Філатов на 200 м, які змагалися у категорії «юніори».
Серед молоді володарями золотих нагород на дистанції 500 м стали каноїсти Людмила Лузан і Павло Алтухов, в активі якого також «срібло» в одиночному заїзді на 1000 м.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.