Голова української парламентської делегації Людмила Денісова (на знімку) напередодні 49-го засідання Генеральної асамблеї ПАЧЕС у Стамбулі провела кілька робочих зустрічей із послами країн—членів цієї організації щодо недопущення легітимізації анексії Криму.

 


«У рамках засідання Генеральної асамблеї деякі країни представлятимуть новий склад постійних делегацій. Нову делегацію представлятиме й Росія. Вони включили до її складу так званого депутата Державної Думи Російської Федерації Павла Шпєрова, який був обраний від незаконно анексованого Росією у 2014 році Криму», — розповіла Людмила Денісова.
Також вона наголосила, що таким чином російська сторона в черговий раз демонстративно нехтує нормами міжнародного права та намагається легітимізувати анексію українського Криму.
Окрім того, народний депутат розповіла, що вже провела низку робочих зустрічей із послами країн—членів ПАЧЕС, а саме: Болгарії, Сербії, Туреччини, Греції, Румунії та Молдови та закликала їх і делегації їхніх країн не підтримувати мандат депутата, який перебуває у санкційних списках ЄС та США.
«Посли з розумінням поставилися до ситуації та висловили свою прихильність нашій країні», — зазначила голова української делегації.
«Майже всі країни—члени організації підтримали територіальну цілісність України, проголосувавши в березні 2014 року за резолюцію Генеральної Асамб-леї ООН про територіальну цілісність України, що засуджує дії Росії, тому вважаю, що російська провокація не вдасться», — резюмувала Людмила Денісова.

ДОВІДКОВО

Парламентська асамблея Організації Чорноморського економічного співробітництва 
(ПАЧЕС) була створена 26 лютого 1993 року. До її складу входить 12 країн, а саме: Албанія, Азербайджан, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Румунія, Росія, Сербія, Туреччина та Україна. Народні Збори Єгипту, Кнесет Держави Ізраїль, Народні Збори Словацької Республіки, Бундестаг ФРН, парламент Франції та парламент Республіки Білорусь мають статус спостерігачів у ПАЧЕС.


Інформаційне управління апарату
Верховної Ради України.