Дорогі донеччани!


Щиро вітаю вас із 85-річчям від дня заснування Донецької області.
Нинішні урочистості проходять у непростий час — частина української Донеччини, споконвічного краю мирних хліборобів, шахтарів, металургів, видатних митців, переживає лихоліття російської військової агресії і окупації.
Тому сьогодні особливі слова шани — мужності, патріотизму, волі і незламності донеччанам, які всупереч віроломній агресії російських «братів» творять щасливе майбуття, щоденно відстоюючи право жити в єдиній суверенній країні.
Працьовиті мешканці області, громадськість, місцева влада докладають максимум зусиль для створення нової європейської Донеччини. Тут не припиняють роботи потужні промислові підприємства, розвивається малий та середній бізнес. Водночас відроджується культурне життя, реалізуються міжнародні проекти, триває процес реформування гуманітарної сфери. В області відновлюється інфраструктура, формуються об’єднані територіальні громади.
Я щиро вірю, що спільними зусиллями ми здолаємо всі перешкоди, гідно пройдемо шлях до цілісної суверенної квітучої України! Адже саме за це платимо дуже високу ціну — життя кращих синів і доньок української землі.
Бажаю вам миру, міцного здоров’я, щастя і достатку у ваших родинах, а головне — непохитної віри в торжество ідеалів свободи і справедливості, у нашу остаточну перемогу!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.