Легка атлетика. Таллінн (Естонія). Командний чемпіонат Європи з багатоборства. Збірна України виграла золоті медалі, здобувши 40 085 очок. Друге місце посіли естонці, третє — команда Франції.
Слід відзначити внесок 18-річної Аліни Шух, яка в індивідуальних змаганнях була першою (6208 очок) і встановила новий юніорський рекорд України. Вона перевершила досягнення Валентини Савченко (6179 очок), яке трималося 33 роки, і виконала норматив на участь у чемпіонаті світу в Лондоні.
Наш досвідчений і титулований 31-річний Олексій Касьянов посів друге місце у суперечці чоловіків (7958). Внесок у перемогу команди України зробили також Дарина Слобода, Римма Гордієнко, Ася Бардіс, Василь Іваницький, Руслан Малогловець, Валентин Олійник.
Боротьба. Дортмунд (Німеччина). Юніорський чемпіонат Європи. Дві українські борчині виграли золоті медалі. Оксана Лівач стала чемпіонкою у ваговій категорії до 48 кг, а Аліна Акобія — в категорії 55 кг.
Велоспорт. 24-річна Яна Беломоїна виграла перегони шостого етапу Кубка світу в олімпійській дисципліні маунтинбайк крос-кантрі, який відбувався в Андоррі. Українка випередила данську велогонщицю Анніке Лангвад і норвежку Гун Ріте Дале Флешо.
Нагадаємо, це вже друга перемога Беломоїної на етапах Кубка світу. Також нинішнього сезону вона вже вигравала Gold Trophy в німецькому Страсбурзі й була першою у перегонах вищої категорії в австрійському Обертрауні.
Волейбол. Данія. Євроліга. Турнір чотирьох. Фінал. Україна — Македонія. 3:1 (25:15, 25:22, 24:26, 25:13). У півфіналі українці перемогли шведів — 3:2 (23:25, 25:19, 25:16, 22:25, 18:16).
У цьому турнірі наша команда (тренер — Угіс Крастіньш) брала участь уперше в своїй історії. Тепер українці мають право наступного сезону виступити в Світовий лізі.
Плавання. Уродженець Севастополя (нині мешкає в Дніпрі) 25-річний Андрій Говоров переміг на дистанції 50 метрів батерфляєм на відкритому чемпіонаті Франції — 23,3. Другим фінішував серб Себастьян Сабо, третє місце у поляка Конрада Черняка.
Художня гімнастика. Київ прийме чемпіонат Європи 2020 року. Про це повідомляє прес-служба Європейського гімнастичного союзу (UEG) на офіційній сторінці у Фейсбуці.
Континентальна першість триватиме з 20 по 24 травня. Раніше такі змагання столиця України вже приймала 2004 року.
Нинішнього сезону чемпіонат Європи відбувся в Будапешті (Угорщина), а наступного року містом-господарем стане Вальядолід (Іспанія).

Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.