Протягом двох останніх років місцеві бюджети Вінниччини зросли на 2,5 мільярда гривень. Додаткові фінансові вливання значних сум стали можливі за рахунок успішно проведеної децентралізації.
На цьому наголосив під час чергової сесії Вінницької облради голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій. «Бюджетна децентралізація виявилася надзвичайно успішною, — наголосив керівник регіону. — Підтвердженням сказаному є такі цифри: впродовж 2015—2016 років утричі зросли доходи в бюджетах міст обласного значення, в понад два рази — сільських, селищних та міських громад, і на 60 відсотків — у районних бюджетах. Натомість кошти обласного кошторису за такий само період зменшилися на десять відсотків, адже значна увага тепер зосереджується безпосередньо на місцевих громадах».
За словами посадовця, отримавши більше грошей, місцеві громади збільшили суми капітальних видатків. Вони зросли в півтора разу і становлять загалом 1,6 мільярда гривень. «Крім того, значний фінансовий ресурс передано на місця з державного бюджету, — уточнив Валерій Коровій. — Ідеться про субвенції на соціально-економічний розвиток територій».
Одночасно відбувається передача адміністративних повноважень. «У кожному районі створено центри надання адміністративних послуг, щоб їх реалізація відбувалася якісно, в комфортних умовах», — сказав у виступі перед депутатами голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

Вінницька область.