Літали дахи, дерева і крани

У вихідні Суми опинилися в епіцентрі справжнього тайфуну. У суботу ввечері шалений вітер виривав з корінням дерева, валив електроопори і навіть будівельні крани. Із будівлі Сумської митниці знесло шматок даху площею близько ста квадратних метрів і кинуло на розташований неподалік магазин. Протягом півгодини двічі випадав град, котрий повністю винищив садовину та городину у кількох прилеглих селах. У будинках шматками льоду побило вікна та утеплені пінопластом і сайдингом стіни. Стихія травмувала сімох людей, понівечила кілька автомобілів та знеструмила на території області 341 населений пункт.

Смерч підняв у повітря дітей

Липень для північних районів Чернігівщини уже традиційно стає місяцем гроз. Цього року в Сосницькому районі град пошкодив городину, а в Корюківському поламав дерева. Ряд автодоріг були перекриті зламаними деревами, пошкоджено лінії електропередач. Стихія зламала навіть кілька металевих дорожних покажчиків.
На Ніжинщині через зливу сталися три дорожньо-транспортні пригоди, в яких загинули троє людей.
У Березні Менського району смерч підняв у повітря на кілька метрів двох дітей і кинув на землю, внаслідок чого одна з них опинилася у лікарні. А пастухи ходять із синцями — їх побив град.

Вл. інф.