Голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко (на знімку) провела зустріч із Головою Комітету у закордонних справах парламенту Грузії Софіо Кацаравою. У зустрічі також взяли участь голова підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Світлана Заліщук, народні депутати Остап Єднак та Хвича Мепарішвілі.

 



Під час розмови неодноразово наголошувалося, що Україну та Грузію об’єднує спільне питання євроатлантичної інтеграції. Також країни вже багато років є союзниками у співробітництві з НАТО і Східним партнерством та у протидії російській пропаганді.
Окрему увагу було приділено обговоренню подальших кроків співпраці з країнами Європи. Українська сторона висловила подяку представникам Грузії за підтримку нашої позиції щодо бойкотування 137-ї Асамблеї Міжпарламентського Союзу, проведення якої заплановано восени цього року у м. Санкт-Петербург (РФ).

Українська сторона також поінформувала грузинських колег про реформи в нашій країні. Зокрема, Світлана Заліщук відзначила успіх антикорупційної реформи та важливість впровадження реформи виборчого законодавства. Особливу увагу було приділено обговоренню судової реформи як однієї з найважливіших реформ в Україні сьогодні.
Парламентарії України та Грузії наголосили на необхідності поглиблення міжпарламентського діалогу та удосконаленні взаємодії між нашими постійними делегаціями в рамках міжпарламентських асамблей з метою мобілізації широкої міжнародної підтримки України та Грузії у боротьбі проти російської агресії, запровадження дієвих механізмів міжнародного моніторингу щодо захисту прав людини на окупованих територіях, а також деокупації окупованих територій.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.