Навчальну програму для занять із керівниками об’єднаних територіальних громад (ОТГ) Вінниччини допомагають розробляти представники Корпусу миру США із залученням науковців американських університетів. Її мета — навчити грамотно готувати проекти для отримання зарубіжних інвестицій.
Співпрацю з американцями налагодила обласна Асоціація органів місцевого самоврядування. Її керівник, голова Вінницької облради Анатолій Олійник, під час зустрічі із представником Корпусу миру Кеном Міямото, який побував у Вінниці, подякував за активну участь у роботі над підготовкою навчальної програми для керівників ОТГ. «Переконаний, що завдяки співпраці нам вдасться реалізувати на Вінниччині низку проектів», — зазначив Анатолій Олійник.
Кен Міямото повідомив, що тривають перемовини з науковцями університету зі штату Джорджія на предмет їхньої участі в наданні необхідних навчальних матеріалів. За його словами, обговорюється проведення круглого столу американських науковців і керівників ОТГ регіону з метою предметного обговорення питань із залучення інвестицій, ефективного використання ресурсів громади, вміння управляти та приймати рішення, зокрема у складні періоди. Ці та низка інших питань, зокрема формування бюджету громади, управління побутовими відходами, увійдуть до навчального плану занять з головами ОТГ.
Ще одна структура, з якою вінничани налагодили співпрацю, — фундація «Україна—США». Головними аспектами її діяльності є сприяння розвитку демократії, ринкових реформ та утвердження прав людини в нашій державі. Американці дадуть керівникам ОТГ уроки, як розв’язувати ці проблеми в очолюваних ними громадах.

Вінницька область.