Кілька днів на півдні країни тривають сильні зливи. На середину вчорашнього дня, як повідомляє NHK, у префектурах Фукуока та Оіта, що на острові Кюсю, підтверджено загибель 7 мешканців, 9 осіб травмовано, а ще 14 вважаються такими, що зникли безвісти. Понад сто тисяч мешканців отримали розпорядження про евакуацію. Тисячі рятувальників продовжують шукати постраждалих.

Понад 1100 осіб у двох префектурах через повені та зсуви ґрунту опинилися відрізаними від світу. В значної частини населених пунктів на півночі Кюсю до кінця п’ятниці прогнозують до 200 мм опадів. А в місті Асакура префектури Фукуока за дві доби випало понад 550 міліметрів, місцева річка вийшла з берегів і майже повністю залила місто. В окремих місцях випадало до 50 мм за годину.
І хоч до п’ятниці метеоуправління Японії скасувало екстрене повідомлення про продовження злив, мешканцям радять бути готовими до повеней та зсувів ґрунту.
Як стало відомо, старша внучка імператора Японії Акіхіто принцеса Мако, заручини якої з її колишнім однокурсником юристом Кей Комуро мали відбутися 8 липня, перенесла їх через стихійне лихо на півдні країни. Про це повідомило управління справами імператорського двору.

Токіо.