Сировинна країна ніколи не буде багатою — на цьому наголосив лідер Радикальної партії Олег Ляшко, перебуваючи на Черкаському машинобудівному заводі «ТЕМП». Продавати потрібно готову продукцію, а не сировину, тоді в українців будуть робота і зарплата.

«Хочуть іноземці наш ліс, метало-брухт, зерно — нехай привозять сюди нове обладнання, нові технології, створюють робочі місця і вивозять готову продукцію. Вивезення сировини з України — це консервація вічної бідності, адже сировинна структура економіки ніколи не дасть нормального заробітку», — підкреслив Ляшко.
Народний депутат переконаний: щоб конкурувати з іноземними виробниками, потрібно модернізувати вітчизняні підприємства.
«Ми пропонуємо звільнити від усіх податків — в’їзного мита та ПДВ — нове технологічне обладнання для того, щоб його здешевити. Ми вже заморозили земельний податок, щоб підприємства не сплачували половину свого прибутку. Також ми вимагаємо компенсації частини вартості кредитів за рахунок держбюджету. Переконаний, що лише оновлення основних фондів підприємств дасть можливість знизити енергозатрати, зменшити собівартість, підвищити продуктивність праці і головне — збільшити зарплати», — розповів лідер РПЛ.
Олег Ляшко подякував працівникам заводу за те, що піднімають вітчизняну економіку. Вони ж подарували політику вила, виготовлені на власному підприємстві.
«Оцими вилами вичистимо країну від хаосу, безробіття та безгрошів’я!» — зазначив Ляшко.

Уляна ДВОРАКОВСЬКА.
Фото прес-служби депутата.