Учора в президентській ложі НСК «Олімпійський» відбулася прес-конференція, присвячена участі українських спортсменів у Х Всесвітніх іграх.
З журналістами спілкувалися: триразова чемпіонка Всесвітніх ігор з пауерліфтингу Лариса Соловйова, чемпіон Всесвітніх ігор з джиу-джитсу Іван Настенко, чемпіон світу та Європи з пауерліфтингу та тренер ветеранів АТО Олексій Бичков, призер чемпіонату світу та Європи з карате Станіслав Горуна.
Також під час прес-конференції спортсмени презентували форму національної збірної.
Всесвітні ігри — це міжнародні комплексні змагання з різних видів спорту, які відбуваються раз на чотири роки в післяолімпійський рік.
Ігри-2017 триватимуть із 20 по 30 липня у Вроцлаві (Польща). Участь у них візьмуть майже 4 500 спортсменів зі 111 країн. У період з 2014-го по 2017 рік атлети України вибороли 80 ліцензій із 20 видів спорту на участь у Х Всесвітніх іграх.
Під час змагань розіграють 222 комплекти нагород у 36 видах спорту, 31 з яких — неолімпійський: більярдний спорт, боулінг, воднолижний спорт та вейкбординг, джиу-джитсу, корфбол, парашутний спорт, спорт із літаючим диском, кануполо, пауерліфтинг, петанк, перетягування каната, підводний спорт, пляжний гандбол, роликовий спорт, рятувальний спорт, сквош, лакрос, спортивна аеробіка, спортивне орієнтування, стрибки на акробатичній доріжці, сумо, тайський бокс Муай тай, танцювальний спорт, флорбол, фістбол, американський футбол, кікбоксинг WAKO, мотоциклетний спорт (спідвей) та веслування на ергометрах; 5 олімпійських: художня гімнастика, карате, скелелазіння, стрибки на батуті, стрільба з лука.