Максим БУРБАК, фракція «Народний фронт»:
— Наша фракція одна з найбільш монолітних та дисциплінованих. Серед нас — ті, хто чудово розуміє, за що стояв Майдан. Одна з його вимог, на яку досі не дав відповіді політикум — скасування депутатської недоторканності. Наполягаємо: це питання необхідно привести у відповідність до європейської практики. Однак нині Верховна Рада має розглянути подання про скасування недоторканності з шести народних депутатів. Серед них — двоє представників нашої політичної сили. На засіданні фракції прийнято рішення про те, щоб дати можливість нашим колегам захистити свою репутацію та честь без жодного імунітету. Втім, це не означає, що ми погоджуємося з безглуздими звинуваченнями НАБУ. Ми чітко знаємо природу атаки на «Народний фронт». Це намагання делегітимізувати парламент.
Андрій ШИПКО, група «Відродження»:
— Наприкінці тижня країна вітатиме металургів та гірників. Хочеться побажати їм здоров’я, нових досягнень та справедливості. Меморандум з МВФ не підписував жоден із народних депутатів, але нині в порядку денному законопроекти, в основі яких якраз лежить цей документ. Що це за зобов’язання? Це продаж української землі, приватизація підприємств, які не підлягають приватизації, підвищення пенсійного віку через збільшення стажу. Але хто працюватиме після 60 років, якщо тривалість життя в чоловіків — 62 роки? Багато українців уже нині не доживають до пенсії. Ми переконані — пенсійну реформу робити треба, а пенсії варто підвищувати, але пенсійний вік необхідно піднімати тільки після збільшення тривалості життя. 
Єгор СОБОЛЄВ, фракція «Самопоміч»:
— Наша фракція просить парламент негайно розпочати процедуру позбавлення недоторканності тих депутатів, яких звинувачують у незаконному збагаченні, або інших діях із ознаками корупції. Люди, які вийшли нині під Верховну Раду, мають одну чітку вимогу — ніхто не стоїть над законом. Просимо нічого не переносити і не зволікати з цим питанням. У часи Януковича люди спочатку теж обурювалися у фейсбуках, потім виходили на нечисленні акції, а пізніше ці струмочки незадоволення переросли у море гніву. 
Олександр ВІЛКУЛ, фракція «Опозиційний блок»:
— Це останній тиждень у сесії. Найкраща оцінка першого півріччя — те, що люди говорять на вулицях. За соціологічними даними, повністю цьому парламенту довіряє лише один відсоток українців, а частково — три. Ситуація погіршилася практично в усіх сферах. В економіці виробництво впало порівняно з 2013 роком на чверть і навіть порівняно з минулим роком — на 1,3 відсотка. Це результат і блокади Донбасу, і відсутності будь-якої промислової політики. Навіть сільське господарство перестало бути точкою зростання. Але на порядок денний замість важливих питань виносять реформу освіти. 
Артур ГЕРАСИМОВ, фракція «Блок Петра Порошенка»:
— Учора на засіданні фракції ми виключили зі свого складу народного депутата Борислава Розенблата та підтримали рішення про позбавлення його депутатської недоторканності. Таке ж рішення прийняли стосовно всіх депутатів, на яких надійшло подання. Це політичне рішення. Причетність цих людей до вчинення правопорушення має встановити суд. Наголошую: фракція задовольнила прохання свого колеги, який висловив бажання обстоювати свою гідність у демократичному суді. Ми підтримуємо позицію Президента в тому, що в країні не може бути недоторканних. У цьому контексті особливо гостро постає питання формування незалежної судової гілки влади. 
Олег ЛЯШКО, фракція «Радикальна партія»:
— Минулого тижня важливі переговори щодо України відбувалися без представників нашої країни. І під час зустрічі Путіна із Трампом, і на тристоронній зустрічі в скороченому нормандському форматі. Нашу долю намагаються визначати за нашою спиною. І жоден візит ввічливості, такий як візит Рекса Тіллерсона, не змінює цього. Жодного прориву в розумінні глобальних цілей Путіна у баченні ефективних шляхів його стримання і досягнення перемоги над знахабнілою Росією не сталося. Росія проголосила холодну війну усьому демократичному світові й використовує Україну як поле битви для залякування Європи та Америки. Саміт G20 засвідчив: наші партнери рухаються дорогою в нікуди, дозволяючи Путіну дестабілізувати світ і виставляти на торги мир та безпеку. 
Сергій СОБОЛЄВ, фракція «Батьківщина»:
— Сподіваюся, зал підтримає пропозицію про те, щоб ми не переривали засідання і могли зібратися в будь-який момент. У нашому порядку денному перше й ключове питання — пенсійна реформа. Але питання, які раніше вносила «Батьківщина», наприклад, про скасування оподаткування пенсій, до цього часу так і не розглядалися. Їх лише планують включити в порядок денний. Урядова коаліція нині «валить» законопроект про зміни до бюджету. Члени бюджетного комітету повинні були ухвалити відповідні рішення протягом двох тижнів, але цього не сталося. Досі жоден законопроект з деофшоризації не внесено в порядок денний. Натомість напередодні нового року дірки в кошторисі країни прикриватимуть підвищенням податків. 
Євген РИБЧИНСЬКИЙ, група «Воля народу»:
— Нинішній парламент поставив перед собою амбітну мету — проведення комплексних реформ і досягнення найвищих європейських стандартів життя в Україні. Але як можна сплачувати європейську ціну за газ, отримуючи рабську зарплату, як можна однією рукою давати безвіз, а іншою відбирати можливість заробляти по-європейськи, стягуючи драконівські податки? Не треба дурити народ, проголошуючи реформи — сенс яких суцільне зубожіння. Нині середній стаж людини, яка виходить на пенсію, становить 32,5 року. Для необхідних 35 українцям доведеться докуповувати стаж за десятки тисяч гривень.