У парламенті за участі членів різних фракцій під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради України, представника гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи (далі — ТКГ) Ірини Геращенко відбулося засідання неформальної групи «Мінська платформа», в якому взяв участь спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер та представники Посольства США в Україні. До дискусії також долучилися представники України в Мінських робочих групах Ольга Айвазовська та Олександр Моцик.

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко 
та спеціальний представник Державного департаменту США 
з питань України Курт Волкер.

Фото зі сторінки Ірини Геращенко у Фейсбуці.


Учасники зустрічі обмінялися думками щодо безпекової і гуманітарної ситуації на Донбасі, проблем невиконання Мінських угод, шляхів їх імплементації, зокрема безпекового та гуманітарного блоків.
Представник у гуманітарній підгрупі ТКГ І. Геращенко поінформувала присутніх про проблеми з визволенням заручників.
Під час зустрічі Курт Волкер відзначив, що США готові до активнішого залучення і координації спільних зусиль задля врегулювання ситуації на сході України та запевнив у продовженні санкційної політики США проти Російської Федерації до повного відновлення територіальної цілісності і суверенітету Україну, повідомили у прес-службі апарату Верховної Ради України.