Футбол. У неділю стартує черговий чемпіонат УПЛ. І в ці дні клуби інформують про останні кадрові придбання. Ось окремі з них.

«Динамо» (Київ). Кияни посилилися правим оборонцем польського клубу «Лех» (Познань) 23-річним Томашем Кендзерою (зріст 183 см). Угоду новачка з київським клубом розраховано на чотири роки.

За п’ять сезонів, проведених у складі «Леха», зіграв у всіх турнірах 151 матч, забивши 10 м’ячів. Виступав за збірні Польщі U-16, U-17, U-18, U-19 та U-21. У складі молодіжної збірної зіграв 17 матчів. Учасник чемпіонату Європи U-21 (провів 3 матчі, 270 хвилин, в усіх іграх був капітаном команди). Є кандидатом до національної збірної.

***

Також динамівці повернули з оренди досвідченого форварда, конголезця Дьємерсі Мбокані, котрий минулий сезон провів в англійському клубі «Галл Сіті», і внесли його до заявки на новий сезон у чемпіонаті УПЛ. Його заявлено за списком А під 70-м номером.

«Карпати» (Львів). «Леви» підписали контракт із досвідченим 29-річним уругвайським форвардом Себастьяном Рібасом. Про це повідомляєтья на офіційній сторінці клубу у Твіттері. Рібас свого часу виступав за клуби «Діжон», «Монако», «Страсбур» (усі — Франція), «Дженоа», «Інтер» (обидва — Італія), «Спортинг» (Португалія) та «Рівер Плейт» (Уругвай, Монтевідео).

Також «Карпати» оформили річну оренду з лівофланговим оборонцем київського «Динамо» Олександром Османом. Новачок львів’ян є гравцем молодіжної збірної України.

«Ворскла» (Полтава). Клуб підписав контракт із грузинським футболістом 21-річним центральним оборонцем Андро Гіоргадзе, котрий перейшов із грузинського клубу «Мерані» з Мартвілі. Гіоргадзе (зріст 197 см, вага 87 кг) відзначається хорошими фізичними кондиціями, витривалістю, добрим баченням поля, вмінням віддати точну передачу.

«Сталь» (Кам’янське). Нападник молодіжної команди «Динамо» (Київ) Олексій Щебетун до кінця 2017 року на правах оренди виступатиме за кам’янський клуб. Він — вихованець динамівської ДЮФШ імені Валерія Лобановcького, після її закінчення виступав за «Динамо» (U-19 та U-21). У сезоні 2016/17 в молодіжному чемпіонаті провів у складі киян 32 матчі, забив 11 м’ячів.

«Олімпік» (Донецьк). Донеччани орендували в «Динамо» оборонця Павла Лук’янчука. Угоду розраховано до кінця 2017 року. 21-річний футболіст грав у «Динамо»

U-19 і U-21, а також тренувався з основним складом киян. «Олімпік» у новому сезоні дебютує в Лізі Європи.

«Зірка» (Кропивницький). 22-річний оборонець Тарас Качараба, котрий належить донецькому «Шахтареві», щонайменше рік проведе в оренді в «Зірці». Відзначимо, що Тарас уже має досвід виступів в УПЛ. 2014 року він захищав кольори ужгородської «Говерли».

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.