Футбол. Київське «Динамо» проводить останні приготування до матчу за Суперкубок проти донецького «Шахтаря», котрий відбудеться завтра в Одесі.
«Динамівці» провели відкрите тренування, перед яким їхній тренер Олександр Хацкевич відповів на запитання журналістів. Він сказав:
— Зі зборів ми повернулися в гарному гуморі. Виконали досить інтенсивну роботу, особливо в плані функціональної і тактичної підготовки.
— Попереду матч за Суперкубок України з одвічним суперником...
— Незалежно від того, в якому саме турнірі ми граємо один проти одного, це буде дуже принципове протистояння. Тому всі хлопці налаштовані тільки на перемогу.
— Наприкінці минулого сезону «Динамо» грало в три оборонці. Чи щось змінилося в грі команди в плані тактики?
— Ми від цієї схеми відходити не плануємо, та й часу обмаль, щоб щось міняти. Хлопці знають, за якою схемою ми граємо в атаці, за якою — в обороні. Вони мають ще й персональні завдання. Тому все залежить від конкретної ситуації на полі. Важливо, як команда переходить із оборони до атаки і навпаки. Імпровізація не заборонена.
— Либонь, акцент робитимете на командну швидкість?
— У всіх матчах, які ми провели на зборі в Австрії, у нас було менше підготовчих передач. Намагаємося більше грати вперед. Але це не означає, що кожна атака повинна швидко розвиватися. Контролю м’яча ніхто не скасовував.
— «Динамо» підписало польського оборонця. Чи плануються ще якісь придбання?
— За Кендзьорою ми стежили давно, переглядали його під час нещодавнього молодіжного чемпіонату Європи. Томаш справив на нас гарне враження. Наші вимоги, сподіваюся, він виконуватиме і прогресуватиме як футболіст. Час покаже, чи потрібні нам нові виконавці.
— А хто може залишити команду?
— Яремчук і Михайличенко йдуть в оренду. Пізніше визначимося з Тимчиком, у якого є варіанти піти в одну з команд Прем’єр-ліги. Цим хлопцям уже потрібно отримувати ігрову практику не в молодіжній першості, а виступати на вищому рівні.
На сьогодні у нас п’ять нападників, і це добре. У спарингах на зборах більшість м’ячів забивали футболісти групи атаки. У нас ще є час визначитися з подальшою долею Хльобаса, також подивимося на стан Кравця: у Артема були проблеми з гомілкостопом, але нині він не відчуває дискомфорту. Так, Кравець пропустив збір в Австрії, але в Сербії він багато працював над функціональною готовністю.
 

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.