Футбол. Матч за Суперкубок України. 15 липня.


«Шахтар» (Донецьк) — «Динамо» (Київ). Голи: Феррейра, 8, 56.


«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі, Малишев (Коваленко, 46), Степаненко, Марлос, Бернард, Тайсон (Дентіньо, 77), Феррейра (Ордець, 87). Тренер — Паулу Фонсека.
«Динамо»: Рудько, Морозюк, Віда, Хачеріді, Антунеш, Ярмоленко, Сидорчук, Буяльський (Шепелєв, 79), Циганков (Гонсалес, 68), Гармаш (Бєсєдін, 62), Мбокані. Тренер — Олександр Хацкевич.


Вилучено Степаненка, 80 (друге попередження).


Рефері — Костянтин Труханов (Харків).


Одеса. Стадіон «Чорноморець». 34 146 глядачів. 20 градусів.


Торік Паулу Фонсека, який тільки з’явився в «Шахтарі», не зміг здобути перший для себе трофей в Україні. «Гірники» програли тоді «Динамо» поєдинок за Суперкубок у серії пенальті. Тренер був дуже засмучений. Але час — найкращі ліки. Під орудою нового наставника донецький клуб виграв чемпіонат із величезним відривом, упевнено здобув Кубок України. Тепер португальський фахівець насолоджується реваншем.


А ми побачили знайому картину: значна перевага донеччан і якась не зовсім виразна гра їхніх опонентів. Зрозуміло, що не може бути багато претензій до нового наставника киян. Адже Хацкевич тільки починає роботу над створенням нового ансамблю. І можна не сумніватися, що Олександр Миколайович разом із помічниками налаштовував підопічних на активну гру. Однак цього разу не вдалося.


Заради справедливості скажемо, що «Динамо» створило кілька гострих моментів, котрі могли завершитися взяттям воріт і змінити перебіг зустрічі. Але цього разу майже бездоганно зіграв Андрій П’ятов.


Тепер футболісти «Динамо» активно критикують себе. Але реальність така: вже тривалий час більшість матчів із «Шахтарем» завершується для них фіаско.


А нова зустріч цих команд відбудеться вже в суботу в Харкові. Вони проведуть матч другого туру чемпіонату УПЛ. І важко повірити, що станеться диво і динамівці зіграють цікавіше і завзятіше, ніж в Одесі. Хоча різне трапляється.