Народний депутат Володимир Макеєнко, якого у січні було призначено на посаду глави Київської міської державної адміністрації, оголосив про вихід із лав Партії регіонів. Відповідна заява та відеозвернення розміщено на сайті КМДА.
«Події, що відбуваються сьогодні у столиці України — це трагедія всього українського народу. Я відповідально повідомляю, що готовий зробити все можливе для припинення братовбивства та кровопролиття в серці України — на Майдані Незалежності. Людське життя має бути найвищою цінністю в нашій державі і ніщо не може суперечити цьому принципу. У підтвердження своїх слів, я прийняв рішення вийти з лав Партії регіонів та взяти особисту відповідальність за життєдіяльність міста Києва. Так склалася моя доля, що в цей тяжкий час на мене покладена величезна відповідальність за кожного киянина. Ми маємо керуватися тільки інтересами народу, це єдиний шанс зберегти життя людей. Жодна влада не варта людських жертв», — йдеться у зверненні.
В. Макеєнко пропонує кожному народному депутату незалежно від партійного квитка стати живим ланцюгом між громадянами України в формі та громадянами України в цивільному одязі, заради припинення бойових дій та кровопролиття.