З початку роботи Фонду народного депутата Олександра Вілкула «Українська перспектива» (2014 рік) продукти, медикаменти, побутову техніку, набори для немовлят та інші предмети першої необхідності одержали майже 150 тисяч людей в 45 містах України, а також жителі й переселенці в містах Донецької та Луганської областей, контрольованих Україною.


«На жаль, з кожним днем стає дедалі більше людей, котрі потребують допомоги. Для багатьох з них допомога від волонтерів і благодійних фондів — чи не єдина можливість вижити. За три роки ми допомогли десяткам тисяч осіб і наша системна робота триває. У нас кілька стратегічних напрямів діяльності: допомагаємо багатодітним і малозабезпеченим родинам; надаємо підтримку самотнім пенсіонерам і важкохворим, які проживають у Дніпрі та інших містах нашої області; підтримуємо молодих матусь із числа переселенців», — сказала виконавчий директор фонду «Українська перспектива» Оксана Живага після відправлення продуктів і набору для немовляти переселенці в Запоріжжя.


У цьому місяці, як повідомляє прес-служба Опозиційного блоку, таку саму допомогу від Фонду одержали переселенки, що проживають в Одесі, Харкові, Хмельницькому, Чернігові, на Дніпропетровщині.


У 2014 році Фонд став першою недержавною організацією, яка почала надавати системну допомогу потерпілим від війни — пораненим і переселенцям. Також Фонд надає системну підтримку незаможним, пенсіонерам, багатодітним родинам.