Футбол. Матчами за участю лідерів вітчизняного футболу завершився стартовий тур нового чемпіонату УПЛ. Вони добре потренувалися перед очною зустріччю, котра відбудеться 22 липня.
Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 1-й тур. 18 липня.
«Динамо» (Київ) — «Чорноморець» (Одеса). 2:1. Голи: Хобленко, 13, Шепелєв, 22, Ярмоленко, 41.
«Динамо»: Коваль, Морозюк, Хачеріді, Кадар, Віда, Шепелєв (Корзун, 74), Сидорчук, Гармаш (Циганков, 69), Ярмоленко, Гонсалес, Мбокані (Кравець, 79). Тренер — Олександр Хацкевич.
«Чорноморець»: Безрук, Зубейко, Рахманов, Азацький, Каплієнко, Третьяков, Ковалець, Бобко (Політило, 46), Татарков (Каверін, 63), Мусолітін (Антонов, 66), Хобленко. Тренер — Олександр Бабич.
Вилучено Каплієнка, 73 (друге попередження).
Рефері — Юрій Грисьо (Львів).
Київ. Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. Без глядачів. 25 градусів.
«Динамо» в стартовому поєдинку чемпіонату здобуло вольову перемогу. Слід віддати належне одеситам. Вони повели в рахунку, билися, не шкодуючи сил. Гості не припиняли активний супротив, вони контратакували навіть тоді, коли залишилися вдесятьох.
Після зустрічі наставник господарів Олександр Хацкевич відповідав на запитання журналістів. Але спочатку сказав:
— Сьогодні найголовніше було отримати три очки. Важко починаємо, і найважливіше — здобувати результат.
— Після матчу за Суперкубок ви сказали, що залишилися незадоволені діями лінії півоборони. А що скажете з цього приводу тепер? (запитання «Голосу України»)
— Сьогодні у мене теж є великі претензії в творчому плані. Скажімо, Сидорчук виконав великий обсяг роботи, але такий брак в опорній зоні при переході від оборони до атаки, який був у Сергія сьогодні, неприпустимий. Не знаю, в чому причина — чи то втома, чи то нерозуміння моменту...
Шепелєв зіграв добре, у нього було менше похибок, він забив м’яч, взяв участь у гольовий атаці. Від опорних півоборонців вимагається дуже багато, коли команда захищається. Вони повинні правильно розгортати і направляти атаку після перехоплення м’яча. Але ми працюємо разом лише чотири тижні. Потихеньку ми виправимо помилки, бо це тільки початок сезону. У будь-якому разі, сьогодні ми зіграли надійніше, ніж у матчі з «Шахтарем».
— Незабаром ви стартуєте в Лізі чемпіонів, фінал якої прийматиме Київ. Можливо, є якісь особливі завдання на турнір? Чи будуть у «Динамо» ще якісь придбання?
— У Лізі чемпіонів наше першочергове завдання — вихід до групового раунду. Суперник з кваліфікації нам відомий, потихеньку збираємо про нього інформацію. Але до першого матчу з «Янг Бойз» на нас ще чекає дуже важливий поєдинок із «Шахтарем» у чемпіонаті України. Ось після нього вже й почнемо цілеспрямовано готуватися до євростарту. Щодо трансферів. Ми шукаємо лівого оборонця. Антунеш у матчі за Суперкубок зіграв невдало, сьогодні на його позиції спробували Віду. У Лізі чемпіонів в атаці зможемо використовувати Мораеса. У нього немає ігрової практики, але він перебуває у відмінній формі.
Тому когось брати, щоб потім знову ламати голову, що робити з цими футболістами, немає сенсу. Кого маємо, з тими і гратимемо в кваліфікації Ліги чемпіонів.
— Мбокані ось уже другий матч поспіль потрапляє до основного складу. Чи він настільки кращий від інших нападників, які є нині у вашому розпорядженні?
— Так, він має кращий вигляд за решту нападників. Кравець взагалі не був з нами на зборах, Бєсєдін ще досить «сирий». Мораес поки що не має права грати в чемпіонаті через дискваліфікацію.

***

«Ворскла» (Полтава) — «Шахтар» (Донецьк). 0:3. Голи: Феррейра, 26, Марлос, 66, Патрік, 90+3.
«Ворскла»: Шуст, Сапай, Даллку, Чижов, Пердута, Чеснаков, Скляр (Одарюк, 73), Кадимян, Шарпар, Ребенок, Коломоєць (Шаповал, 88). Тренер — Василь Сачко.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кривцов, Ордець, Ісмаїлі, Патрік, Коваленко, Бернард (Танковський, 69), Марлос, Дентіньо (Петряк, 81), Феррейра (Бланко Лещук, 86). Тренер — Паулу Фонсека.
Рефері — Ярослав Козик (Мукачево).
Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 10 500 глядачів. 22 градуси.
Команди почали активно, і лише з часом «Шахтар» заволодів територіальною перевагою і став розхитувати оборону суперника. Рахунок відкрив герой матчу за Суперкубок Феррейра. Він після передачі Дентіньйо обіграв оборонця і потужно пробив у кут.
Після перерви м’яч майже не затримувався в центрі. Попри хороший темп, справжніх небезпечних моментів біля воріт команд було обмаль. Але «гірники» завдяки індивідуальним діям Марлоса збільшили перевагу в рахунку. А вже в доданий час гості ще раз відзначилися.

***

Уже цієї суботи на нас чекає нове побачення фаворитів. У Харкові в матчі другого туру УПЛ «Шахтар» прийматиме «Динамо».