Лідер Радикальної партії хоче запровадити дієві механізми парламентського контролю за виконавчою гілкою влади, ухваливши законопроекти про процедуру імпічменту Президента та про Тимчасові слідчі комісії.

 


Правоохоронні органи не повинні використовуватися владою для зведення політичних рахунків, переконаний лідер Радикальної партії Олег ЛЯШКО. Під час обговорення в парламенті подань ГПУ про зняття недоторканності з п’яти народних депутатів, лідер радикалів звинуватив самого Генпрокурора в ухиленні від сплати податків.


«Генпрокурор прийшов до парламенту без кримінальних справ — а пішов з двома. На нашу вимогу САП розпочала розслідування щодо внесення Юрієм Луценком недостовірних відомостей до декларації, а також щодо незаконного збагачення і несплати податків. Нехай цей херувим з білими крилами, який за вказівкою Порошенка використовує прокуратуру для зведення політичних рахунків та власного піару, почне боротьбу з корупцією з себе», — зазначив Ляшко.


Народний депутат переконаний, що подання на зняття недоторканності з окремих народних депутатів — це спосіб влади зробити парламент контрольованим.


За словами Олега Ляшка, потрібно запровадити механізми відповідальності Президента та посилити парламентський контроль за виконавчими органами влади.


«Ми наполягаємо на тому, що разом із скасуванням депутатської недоторканності потрібно ухвалити законопроекти про імпічмент Президента та Тимчасові слідчі комісії. І Президент, і судді, і депутати, і Генпрокурор мають бути рівними перед законом», — вважає політик.

Друкується в рахунок квоти фракції Радикальної партії.

Фото надано прес-службою депутата.