Голова Комітету Верховної ради з питань транспорту Ярослав Дубневич, підсумовуючи роботу комітету, акцентував увагу на ухваленому парламентом Законі «Про Державну програму авіаційної безпеки цивільної авіації».


Загалом протягом минулої сесії комітет провів вісім засідань, серед яких одне — виїзне. Охоплено всі напрями та галузі транспортної сфери: дорожнє господарство, діяльність «Укрзалізниці», водний транспорт тощо.


На засіданнях розглянуто 50 питань, з яких майже половина — з контролю за виконанням законів та постанов. Проведено 20 конференцій, семінарів та круглих столів. Опрацьовано 1079 листів та звернень.


Також затверджено план роботи комітету на сьому сесію. Народні депутати обговорили пропозиції з включення законопроектів до порядку денного наступної сесії. Зокрема, у вересні планується винести до зали проекти законів щодо сприяння розвитку судноплавства в Україні, про внутрішній водний транспорт та зміни до Закону «Про автомобільний транспорт» тощо. Загалом до плану включено 11 питань, які вже підготовлені до розгляду на пленарних засіданнях.


На наступній сесії комітет запланував провести дев’ять круглих столів з актуальних для галузі питань, засідання робочої групи з опрацювання проекту закону «Про залізничний транспорт», участь у всеукраїнському тижні безпеки дорожнього руху, обговорення проектів законів «Про внутрішній водний транспорт», аналіз виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.


«На жаль, з політичних міркувань депутати під час шостої сесії не підтримали низку законів, на які чекає транспортна галузь, — зазначив Ярослав Дубневич. — Сподіваюся, що з вересня парламент працюватиме більш конструктивно та важливі транспортні закони будуть ухвалені».


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.