Рівненщина бере участь у загальноукраїнському митному експерименті, згідно з яким половина всіх перевиконань від планових надходжень із Рівненської митниці залишатимуться в обласному бюджеті та можуть бути перераховані на ремонт доріг. 200 мільйонів гривень, отриманих таким чином із початку року, спрямують на реанімацію шляхів.

Як розповів голова ОДА Олексій Муляренко, наприкінці минулого тижня Рівненщина завершила всі необхідні процедури, тож дорожники приступили до роботи (на знімку).
«Як і планували, кошти від митного експерименту насамперед підуть на ремонт траси Городище — Рівне —Староконстянтинів. Ця ділянка є для нас пріоритетною, адже за день нею проїжджають тисячі автомобілістів. Дорожники вже розпочали ремонт з відрізка від кільця поблизу села Великий Житин Рівненського району в напрямку міста Сарни», — зазначив Олексій Муляренко. Загалом за «митні» гроші планують зробити поточний середній ремонт декількох десятків кілометрів у напрямку Рівне — Сарни та Рівне — Острог. Решту траси Городище — Рівне — Староконстянтинів збираються оновити за кошти держбюджету.

Олександра ЮРКОВА.
Фото надано Тетяною ПАНАСЮК.