Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко та заступник голови Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Марія Іонова провели зустріч з віце-прем’єр-міністром Республіки Молдова з питань реінтеграції Георге Беланом.


У зустрічі також взяли участь з української сторони народні депутати Віктор Романюк, Микола Величкович та представник Міністерства закордонних справ Валерій Жовтенко.


Сторони відзначили позитивну тенденцію розвитку двосторонніх україно-молдовських відносин та підкреслили важливість подальшого їх поглиблення на основі взаємовигідного співробітництва. У цьому зв’язку молдовська сторона наголосила на важливості запровадження спільного контролю у прикордонному пункті пропуску «Кучурган». Це стало практичним кроком України на шляху підтримки державного суверенітету і територіальної цілісності Республіки Молдова.


Сторони також констатували, що на сучасному етапі розвиток співпраці прикордонних служб у галузі безпеки має пріоритетне значення, оскільки обидві країни протистоять російській агресії.


Народний депутат Марія Іонова наголосила на непохитності української позиції щодо неможливості будь-яких поступок зовнішньому ворогу і на відповідальності Росії за розв’язування конфлікту в Україні.


Голова комітету Ганна Гопко зазначила, що наша країна готова надавати консультаційну та експертну допомогу Молдові у питаннях захисту інформаційного простору, боротьби з російською пропагандою тощо.


Окремо сторони акцентували увагу на наявності великого потенціалу у розвитку економічної співпраці та проведенні спільних заходів на міжнародній арені.


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.