Україна — Молдова

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Микола Величкович провів зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Молдова в Україні Русланом Болбочаном та першим секретарем посольства Наталією Максимчук.


Сторони обговорили питання розвитку сфери фізичної культури та спорту, молодіжної політики і туризму в Україні та Молдові.

 

Микола Величкович ознайомив Надзвичайного та Повноважного Посла з основними напрямами роботи комітету. Парламентарій наголосив, що співпраця з сусідніми країнами є вкрай важливою для України. Обмін досвідом між Україною та Молдовою надасть нових можливостей і реалізувати у своїх країнах кращі положення законодавств, і зміцнити дружні відносини.


Також Микола Величкович запропонував підписати Меморандум про співпрацю між профільним комітетом та комісією з питань культури, освіти, науки, молоді, спорту та засобів масової інформації парламенту Республіки Молдова.


Надзвичайний та Повноважний Посол Руслан Болбочан підтримав таку пропозицію. Він розповів про реформу молдовського уряду, який цьогоріч виділив 150 путівок для відпочинку українських дітей. Також дипломат наголосив на необхідності співпраці між Україною і Республікою Молдова, оскільки наші країни є сусідами та мають спільні проблеми.


Сторони також домовилися про подальші зустрічі та майбутні плани стосовно розвитку сфери спорту, туризму, молодіжної політики та інших питань.


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.